🎁 آغاز جشنواره پاییزه فروش ویژه با 25% تخفیف برای افزونه و قالب‌ها (مهلت محدود!)
⚡ آپدیت خودکار از پیشخوان + نصب روی نامحدود سایت
علت کند بودن وردپرس

۹ روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس

علت کند بودن وردپرس عمدتاً به استفاده از افزونه‌های سنگین و هاست ضعیف برمی‌گردد. اما قبل از آنکه علت کند بودن سایت وردپرسی خود را از هاست بدانید و به دنبال تغییر یا ارتقای آن باشید، توصیه می‌کنیم ابتدا نکات مهم زیر را بررسی و آزمایش کنید. با تم فور همراه باشید.

ابزار آنالیز سلامت سایت وردپرسی

برای شروع بررسی علت کند بودن وردپرس، نیاز است وضعیت کلی سلامت وردپرس خود را آنالیز کنید. از طریق پیشخوان وردپرس به منوی ابزارها و زیر منوی سلامت سایت بروید. در صفحۀ سلامت سایت، می‌توانید اطلاعاتی از وضعیت سایت‌تان را مشاهده کنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 1

در تب اطلاعات، می‌توانیم اطلاعات مختلفی شامل جزئیات وردپرس، افزونه‌های نصب و فعال شده، افزونه‌های غیرفعال شده، وضعیت سرور هاست، پایگاه داده (دیتابیس) و غیره را مشاهده کنیم.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 3

احتمالاً می‌دانید که نسخۀ وردپرس شما چیست یا از پروتکل HTTPS پتشیبانی می‌کند یا خیر! پس به قسمت اطلاعات وردپرس نمی‌پردازیم. مهم‌ترین قسمتی به بررسی آن نیاز داریم، بخش اطلاعات سرور است.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 5

در این بخش، از طریق خود سایت وردپرسی‌تان می‌توانید متوجه شوید که نسخه PHP، حافظۀ PHP، حداکثر ورودی، محدوده زمانی، متغیرهای ورودی PHP هاست‌تان چقدر و چه میزان است؟ سعی‌کنید از PHP 8.1 استفاده کنید و سایر جزئیات هم روی مقدارهای بالای تنظیم کنید.

کاهش محدودیت‌های PHP از طریق هاست

در قسمت سلامت سایت، در مورد اطلاعات بخش سرور توضیحاتی دادیم و گفتیم بهتر است از مقدارهای پیش‌فرض وردپرس استفاده نشود. چراکه مقدارهای پیش‌فرض هاست و وردپرس باعث اعمال محدودیت‌هایی روی عملکرد افزونه‌ها و قالب می‌شود.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 7

اگر کنترل پنل هاست شما از نوع CPanel است، به قسمت Software بروید و گزینۀ MultiPHP INI Editor را کلیک کنید و سپس دامنه سایت خود را در محیط آن انتخاب نمایید.

در اینجای آموزش رفع کند بودن وردپرس، می‌خواهیم مقدارهای متغیرهای ورودی (max_input_vars)، حداکثر ورودی زمانی (max_input_time) و محدوده زمانی (max_execution_time) را افزایش دهیم.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 9

اگر این مقدارها در هاست شما روی کمتر از ۵۰۰۰ تنظیم شده‌اند، به اعداد بالاتری تغییر بدید. مثلاً روی ۱۰۰۰۰ قرار بدهید. با انجام این کار، در صورتی که قالب یا افزونه برای پردازش به منابع بیشتری نیاز داشته باشد، محدودیت آن کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه با عملکرد بهتری، عملیات‌ها انجام می‌شود.

سایت و هاست خود را پنچمارک کنید

پنچمارک کردن (Benchmark) به معنی سنجش و مقایسۀ نرم افزاری و سخت افزاری است. در وردپرس هم ما می‌توانیم با این کار، متوجه شویم که هاست ما چقدر بهینه و خوب است. برای شروع کافیست که افزونه WordPress Hosting Benchmark tool را نصب و فعال نمایید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 11

پس از نصب به منوی ابزارها در داشبورد وردپرس و گزینۀ WP Benchmark tool بروید. در آن صفحه، گزینه‌های Accept terms of usage و Consent about GDPR را تیک و سپس Save Settings را بزنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 13

بعد از رفرش صفحه، دکمۀ Start فعال می‌شود تا بتوانید از وضعیت هاست خود پنچمارک بگیرید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 15

این آنالیز و پنجمارک گیری کمی زمان‌بر است و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه باید منتظر بمانید. پس از اتمام، این افزونه، اطلاعات مهمی در مورد نحوۀ عملکرد هاست و وردپرس‌تان را ارائه می‌کند.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 17

در صورتی که نمره‌هایی بالاتر از ۷ دریافت کنید، سرعت و عملکرد هاست شما مناسب و خوب است.

دیتابیس خود را بهینه سازی کنید

در برخی موارد، کند بودن وردپرس می‌تواند از حجم بالای اطلاعات اضافی در پایگاه داده (دیتابیس) باشد. می‌توانیم کمی دیتابیس خود را با چند روش ساده بهینه کنیم. از طریق کنترل پنل هاست خود به محیط phpMyAdmin بروید و همۀ جداول دیتابیس را انتخاب نمایید. به تصویر زیر توجه کنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 19

بعد از انتخاب همۀ جداول، روی گزینۀ With Selected کلیک کنید تا آپشن‌ها ظاهر شوند. روی گزینۀ Optimize table کلیک کنید. اگر با محیط دیتابیس آشنایی ندارید، بهتر است خودتان این کار را انجام ندهید یا اینکه قبل از انجام این کار، یک بک آپ از سایت خود تهیه کنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 21

با انجام بهینه سازی دیتابیس، اطلاعات اضافی جدول‌ها حذف می‌شود و کمی از حجم دیتابیس هم کاسته خواهد شد. همچنین افزونه WP Optimize ابزاری برای بهینه سازی دیتابیس است.

افزونه WP Optimize به شما کمک می‌کند که به صورت خودکار یا دستی، دیتابیس یا سایر قسمت‌های سایت‌تان را بهینه کنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 23

تاثیر افزونه‌ها روی کند بودن سایت وردپرس

علت کند بودن سایت وردپرس، می‌تواند استفاده از افزونه‌های سنگین باشد. افزونه ووکامرس و افزونه‌های صفحه ساز وردپرس، همیشه منابع بیشتری از CPU و RAM سرور را درگیر می‌کنند. اگر سایت فروشگاهی هم داشته باشید، نمی‌توانید برای کمی افزایش سرعت، پلاگین ووکامرس را غیرفعال کنید.

پس به جای غیرفعال کردن افزونه‌های سنگین اما ضروری، هاست خود را ارتقاء دهید. توصیه می‌کنیم از هاست‌هایی که با عنوان هاست ووکامرس و وردپرس ارائه می‌شوند، استفاده کنید.

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 25

آلوده شدن سایت به بد افزار

یک دلیل شایع برای کند بودن وردپرس، آلوده شدن سایت است. اگر سایت شما به بد افزار آلوده شود، می‌تواند منابع زیادی را از سرور درگیر کند و در نتیجه، سرعت لود سایت به شدت کاهش پیدا می‌کند.

نصب و استفاده از پلاگین و قالب نال شده که عمدتاً در برخی سایت‌های ایرانی و سایت‌های خارجی به صورت رایگان برای دانلود در دسترس هستند، علت کند بودن وردپرس و آلوده شدن سایت است.

آپدیت نکردن افزونه‌ها و قالب‌ها

9 روش برای عیب یابی علت کند بودن وردپرس 27

اگر از آپدیت افزونه‌ها و قالب سایت مدت زیادی گذشته باشد، طبیعی است با کاهش سرعت پیشخوان وردپرس یا سایت مواجه شوید. آپدیت یا همان به‌روز رسانی افزونه‌های وردپرس و قالب به پایداری سایت کمک می‌کند.

توسعه دهندگان افزونه و قالب وردپرس در هر به‌روز رسانی سعی می‌کنند، آن‌ها را از نظر کدنویسی بهینه و بهتر کنند. به همین جهت، به‌روز رسانی افزونه، قالب و هستۀ وردپرس؛ حیاتی و ضروری است.

لوگوی اینماد علت کند بودن سایت وردپرس

یکی از دلایل یا علت کند بودن سایت وردپرس، درج لوگوی اینماد و ساماندهی به صورت مستقیم در فوتر سایت است. این لوگو تنها با IP ایران لود می‌شود و اگر کاربر با وی پی‌ان از سایت بازدید کند، لوگو را نخواهد دید. همچنین همین لود نشدن لوگو برای IP های غیر از ایران، موجب کند شدن لود سایت می‌شود.

همین مسئله در کند لود شدن صفحات سایت برای موتورهای جستجو و ربات‌های آن‌ها نیز صدق می‌کند و بهتر است از لود مستقم لوگوی اینماد در فوتر سایت استفاده نکنید.

عدم استفاده از افزونه کشینگ

نصب نکردن افزونه کش، از دیگر علت‌های پایین آمدن سرعت وردپرس (در سمت کاربر) است. افزونه‌های کش کمک می‌کنند سایت وردپرس شما از منابع کمتری (سی پیو و رم هاست) استفاده کند. به همین جهت، اگر افزونۀ کش خوبی نصب کنید، با بهبود سرعت لود صفحات مواجه خواهید شد.

استفاده از هاست و سرور ضعیف

در صورتی که همۀ نکات بالا را انجام دادید یا آن‌ها را رعایت می‌کنید، اما همچنان وردپرس شما کند است، به فکر ارتقای هاست یا تغییر شرکت هاستینگ خود باشید. تهیۀ هاست از یک شرکت معتبر و دارای تجربه بسیار مهم است.

همانطور که گفته شد، پلن هاستی تهیه کنید که مناسب وردپرس و ووکامرس باشد. از خرید پلن‌های ارزان قیمت لینوکسی که با منابع ضعیف و کمی ارائه می‌شوند، خودداری کنید.

کلام آخر در مورد علت کند بودن وردپرس

کند بودن وردپرس به خودی خود اتفاق نمی‌افتد، مگر اینکه یک یا چند دلیل بالا رخ دهد. عمدتاً آلوده شدن سایت، منابع ضعیف هاست، عدم استفاده از افزونه کش، شایع‌ترین دلایل کند شدن سایت هستند.

اگر می‌خواهید راه‌حل‌های رفع این مشکلات را بدانید، توصیه می‌کنیم مقاله افزایش سرعت سایت وردپرس را مطالعه کنید.

در انتها، آیا علت دیگری برای کند بودن وردپرس سراغ دارید؟ خوشحال می‌شویم با ما و سایر همطونان به اشتراک بگذارید.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین رتبه ۵ / ۵. تعداد رای: ۳

تصویر تیم تولید محتوای تم فور
تیم تولید محتوای تم فور

همۀ تلاش مجموعه‌ی تم فور اینه که بهترین آموزش‌ها برای وردپرس رو به صورت کاملاً رایگان برای جامعه‌ی وردپرس ایران تولید بکنه. امیدواریم آموزش‌های ما براتون مفید واقع بشه :)

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ثبت دیدگاه

ارسال یک دیدگاه

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید
اسکرول به بالا
منوی سایت
جستجو در سایت