💥 شروع جشنواره بهاری « 20% تخفیف » روی همۀ محصولات اعمال شده (مهلت محدود!)
آپدیت خودکار ⚡ نصب روی نامحدود سایت
افزایش سرعت سایت وردپرسی

۱۲ نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس

افزایش سرعت سایت وردپرس یکی از نیازهای اساسی همۀ وب‌سایت‌های طراحی شده با سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. لود سریع صفحات سایت، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رتبه بندی سایت در نتایج گوگل است. در این صفحه به راهکارهای افزایش سرعت وردپرس به صورت جامع و علمی می‌پردازیم، با تم فور همراه باشید.

همانطور که در ابتدا گفتیم، لود یا بارگذاری سریع صفحات سایت، یک شاخص مهم برای گرفتن رتبه از موتور جستجوگر گوگل است. اگر سایت شما کند باشد، عملاً خیلی از بازدیدکنندگان و مشتریان را از طریق گوگل از دست خواهید داد. پس با دقت راهنمای افزایش سرعت سایت وردپرس را بخوانید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 1

چرا افزایش سرعت سایت وردپرس مهم است؟

در صورتی که سرعت سایت وردپرسی شما بالا و خوب باشد، در کنار بهبود رتبۀ صفحات سایت و جذب ترافیک بیشتر، لود سریع صفحه‌ها موجب رضایت بازدیدکنندگان در سایت شما خواهد شد. به جز این مسئله، سرعت لود خوب وب سایت، رشد کسب و کار آنلاین شما را هم به همراه دارد.

پس افزایش سرعت سایت وردپرس خود را جدی بگیرید! اگر سایت‌تان کند است، با دستورالعمل‌هایی که در ادامه می‌خوانید، می‌توانید سرعت سایت را افزایش دهید.

چطور بفهمم سایت من کند است یا سریع؟

قبل از پرداختن به پاسخ این سؤال، باید بدانید که اگر صفحات سایت برای خودتان سریع لود می‌شود، به معنی لود عالی وب‌سایت‌تان برای دیگران نیست. حتماً با ابزارهای مختلف باید سرعت سایت را بررسی و آنالیز کنید.

ابزارهای آنلاین خوبی برای تست سرعت وب سایت در دسترس است. بهترین ابزار حال حاضر برای این موضوع، ابزار شرکت گوگل یعنی pagespeed.web.dev است. با وارد کردن آدرس URL هرکدام از صفحات خود در این ابزار، نتیجۀ آنالیز لود صفحه را به شما نشان می‌دهد.

این ابزار گوگل رایگان است، اما ابزارهای دیگری هم مانند سایت GTMetrix در دسترس هستند. اما ابزار Pagespeed بهتر و دقیق‌تر از جی‌تی‌متریکس است و پیشنهاد می‌کنیم از آن استفاده کنید.

تاثیر هاست برای تجربۀ افزایش سرعت وردپرس

هاست خوب شرط اول تجربۀ سرعت لود عالی برای سایت‌های وردپرسی است. اگر هاست‌تان ضعیف باشد، حتی وردپرس و صفحات را بهینه سازی کنید، نتیجه نخواهید گرفت. این را زمانی متوجه خواهید شد که اقدامات بهینه سازی را انجام دادید اما نتیجۀ مطلوب را دریافت نکردید.

پس قبل از آشنایی با روش‌های افزایش سرعت سایت وردپرس، انتخاب یک هاست خوب با وب سرور لایت اسپید را در نظر داشته باشید. انتخاب هاستینگ مناسب هم خودش یک چالش است، اما در این مقاله به آن نمی‌پردازیم.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 3

تست سرعت سایت با ابزار PageSpeed

به سایت pagespeed.web.dev بروید و آدرس صفحه‌ای که می‌خواهید از نظر سرعت آنالیز و بررسی شود را وارد کنید. چند ثانیه منتظر بمانید تا آنالیز انجام شود و نتایج بررسی برای شما ظاهر شود.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 5

ابزار pagespeed برخلاف سایت GTMetrix که فقط نسخۀ دسکتاپ صفحه را آنالیز و بررسی می‌کند، pagespeed هم نسخۀ دسکتاپ و هم موبایل صفحه را می‌تواند آنالیز کرد. به همین جهت در بالا گفتیم که این ابزار دقیق‌تر است.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 7

با نمایش نتایج صفحه، می‌توانید همزمان نتیجۀ آنالیز صفحه‌تان را در Desktop (نسخۀ کامپیوتر) و در Mobile مشاهده کنید. در ادامه هم معیارهای کلیدی برای بررسی سرعت سایت را می‌بینید.

در میان این معیارها، برآورده سازی معیار TTFB، معیار LCP، معیار FCP مهم‌ترین معیارهایی هستند که باید گرید سبز را صفحات شما دریافت کنند. بدترین درجه در آنالیز، قرمز شدن این معیارها است! اگر نمرۀ صفحه یا معیاری نارنجی باشد، به این معناست که لود صفحه بد نیست، اما نیاز به بهبود دارد.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 9

استفاده از افزونه کش برای افزایش سرعت سایت وردپرسی

با استفاده از پلاگین‌های کش، می‌توانید وب سایت خود را به صورت چشمگیری افزایش دهید. البته هر افزونه‌ای نتیجه مورد نظر را به شما نمی‌دهد. در میان افزونه‌های کش افزونه WP Rocket گزینۀ خوبی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی است.

اما این افزونه نسخۀ رایگان ندارد و نیاز است آن را خریداری کنید. در صورتی که می‌خواهید از افزونه دیگری برای بهینه سازی سایت استفاده کنید، افزونه LiteSpeed Cache هم بد نیست! اما تنظیمات این افزونه پیچیده و در موارد زیادی ممکن است گمراه کننده باشد.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 11

کانفینگ افزونه WP Rocket برخلاف افزونه لایت اسپید کش بسیار ساده است. با چند کلیک می‌توانید گزینه‌های مهم برای بهینه سازی سایت را فعال‌سازی کنید و این نقطۀ قوت بزرگ این افزونه وردپرس است.

بعد از نصب افزونه وردپرس راکت به محیط تنظیمات آن بروید و در بخش بهینه سازی فایل، گزینۀ فشرده سازی فایل‌های CSS, JS را فعال کنید. این کار کمک می‌کند که فایل‌های افزونه‌ها و قالب فشرده و کوچک شوند. در نتیجه این موضوع باعث افزایش سرعت سایت وردپرسی می‌شود و بهبود را خواهید دید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 13

گزینۀ ترکیب کردن فایل‌های JavaScript را فعال نکنید و تنها فشرده سازی و اجرای تاخیر را فعال نمایید. آپشن JavaScript deferred و تاخیر جاوا اسکریپت به افزایش سرعت وردپرس کمک شایانی می‌کنند.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 15

در قسمت رسانه افزونه راکت، گزینۀ لیزی لود برای تصاویر و ویدیوها را فعال کنید. زمانی که از لیزی لود استفاده می‌کنید، تصاویر صفحه هنگامی لود می‌شوند که کاربر صفحه را اسکرول کند. لیزی لود ویژگی مهمی است که با افزونه‌های کش مانند راکت، لایت اسپید کش و سایر افزونه‌ها، می‌توانید به سایت خود اضافه کنید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 17

از فرمت WebP برای تصاویر سایت استفاده کنید

فرمت وب پی یکی از فرمت‌های جدید برای تصاویر است. اگر تصاویر را با فرمت‌های JPG یا PNG قبلاً‌ آپلود کردید، آن‌ها را تبدیل به Webp کنید. تصاویری که تبدیل به وب پی می‌شوند هم حجم کمتری دارند هم با افت کیفیت مواجه نخواهند شد.

استفاده از این فرمت برای تصاویر وب‌سایت‌ها، بسیار مهم است و یکی از شاخص‌ها یا معیارهای ابزارهای تست سرعت مانند PageSpeed و GTMetrix محسوب می‌شود.

صفحات زیبا اما ساده و سبک بسازید

برخی از افراد تصور می‌کند اگر صفحه دارای انیمیشن‌های مختلف و رنگ آمیزی‌های مختلف باشد، به افزایش ترافیک موجب می‌شود. تا حدودی این تصور درست است! گرافیک سایت مهم است، اما یک طراح سایت حرفه‌ای می‌تواند به بهینه‌ترین شکل، صفحات زیبایی را خلق کند.

در نتیجه سعی کنید بی مورد حجم صفحه را بالا نبرید و در مقابل صفحات را ساده اما زیبا طراحی کنید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 19

تاثیر قالب سایت روی سرعت لود وردپرس

انتخاب یک قالب سبک یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید در نظر داشته باشید. اگر قالب شما کند باشد یا کدنویسی ضعیفی داشته باشد، با انجام توصیه‌های بالا هم به نتیجۀ مطلوب نخواهید رسید.

خوشبختانه وردپرس دارای قالب‌های معروف و بهینۀ زیادی است. با کمی تحقیق و بررسی می‌توانید قالب‌های برتر وردپرس را پیدا کنید. همچنین می‌توانید مقالۀ بهترین قالب وردپرس را بررسی کنید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 21

آیا استفاده از CDN خوب است؟

بله خوب است! استفاده از CDN کمک می‌کند که بازدیدکننده از نزدیک‌ترین سرور به سایت شما متصل شود. یکی از عوامل کندی سایت برای برخی از کاربران، دور بودن موقعیت/لوکیشن سرور از بازدیدکننده است. راه‌اندازی CDN می‌تواند این مشکل را رفع کند.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 23

اما متاسفانه به دلیل محدود بودن زیرساخت‌های اینترنت در کشورمان و همچنین تحریم‌ها، هیچ‌کدام از شرکت‌های ارائه دهنده CDN در داخل کشور، نمی‌توانند انتظار ما را برای داشتن یک CDN خوب برآورده سازند.

توصیه می‌کنیم به جای استفاده از CDN (برای سایت‌های داخل کشور) از یک هاست باکیفیت استفاده کنید. اگر نکاتی که در این مقاله (افزایش سرعت سایت وردپرسی) عمل کنید به نتیجۀ مدنظرتان نزدیک می‌شوید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 25

به‌روز رسانی منظم قالب و افزونه‌های سایت

آپدیت یا به‌روز بودن قالب و افزونه‌هایی که در سایت خود استفاده می‌کنید بسیار مهم است. با آپدیت شدن قالب و افزونه‌ها، ممکن است باگ‌ها و مشکلات نسخه‌های قبلی آن‌ها توسط سازنده – توسعه دهنده حل شود.

پس بهتر است، همیشه افزونه و قالب‌ها و حتی خود وردپرس را آپدیت نگهدارید. این کار به پایداری امنیت سایت هم کمک می‌کند.

استفاده از صفحه بندی برای نمایش نظرات صفحه

اگر صفحات شما دارای نظرات زیادی باشند، این مسئله می‌تواند روی کند شدن لود صفحه تاثیر گذار باشد. وردپرس به صورت پیش‌فرض، دیدگاه‌ها یا نظرات کاربران را صفحه بندی نمی‌کند! اما از طریق تنظیمات سایت می‌توانید قابلیت صفحه بندی را فعال نمایید.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 27

کافیست به منوی تنظیمات پیشخوان وردپرس بروید و در قسمت گفتگو، گزینۀ صفحه بندی دیدگاه‌ها را فعال کنید. با این کار، دیدگاه‌های کاربران پس از مقدار مشخص، صفحه بندی خواهد شد.

12 نکته کلیدی برای افزایش سرعت سایت وردپرس 29

مدیریت لود فایل‌های JS و CSS در صفحه

یکی از راهکارهای افزایش سرعت سایت وردپرسی، جلوگیری فایل افزونه‌هایی است که در برخی صفحات نیاز به آن‌ها نیست. مثلاً اگر صفحات غیر فروشگاهی (ووکامرس) مانند مطالب، نیازی به لود فایل‌ها و اسکریپت‌های ووکامرس نیست.

در این حالت، بهتر است اسکریپت‌ها و CSS های ووکامرس تنها در صفحۀ محصول، آرشیو، دسته بندی لود شوند. برای سایر افزونه‌ها (مانند افزونه‌های فیلتر گذاری محصول) این مسئله صدق می‌کند.

آیا سایت من بدون پلاگین کش هم سریع خواهد بود؟

استفاده از افزونه کش در سایت‌های وردپرسی یک الزام است. حتی اگر سرور مجازی یا اختصاصی تهیه کنید، بهتر است روی وردپرس‌تان پلاگین کش نصب کنید تا منابع کمتری از سرور شما درگیر شود.

همه چیز نصب افزونه کش نیست، اما با رعایت فاکتورهایی که در مقالۀ افزایش سرعت سایت وردپرس به آن‌ها اشاره شد، یک سایت بهینه با سرعت لود خوبی را به دست خواهید آورد.

جمع بندی افزایش سرعت سایت وردپرس

در این مقاله به نکات کلیدی مهمی اشاره شد که با انجام آن‌ها، سرعت سایت‌تان افزایش پیدا خواهد کرد. وردپرس نسبت به سایر سیستم‌های مدیریت محتوا، بهینه است، اما این بهینه بودن کافی نیست.

به همین جهت نیاز است که اقدام دیگری هم انجام شود تا وب سایت شما بهینه‌تر شود. هرچه لود صفحه‌های وب سایت بهینه باشد، به نتیجۀ بهتری در SEO سایت خود می‌رسید.

آیا سؤالی در مورد افزایش سرعت سایت وردپرس دارید؟ از طریق فرم نظرات زیر، دیدگاه و نظر خود را ثبت کنید، ما پاسخگوی سؤالات یا پیشنهادهای شما هستیم.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین رتبه ۵ / ۵. تعداد رای: ۹

Picture of تیم تولید محتوای تم فور

تیم تولید محتوای تم فور

هدف ما در تم فور، ارائۀ متفاوت‌ترین آموزش‌ها و خدمات برای جامعۀ وردپرسی ایران است. بدانید که تم فور تحولی نوین در وردپرس فارسی است.

Picture of مجموعۀ تم فور

مجموعۀ تم فور

هدف ما در تم فور، ارائۀ متفاوت‌ترین آموزش‌ها و خدمات برای جامعۀ وردپرسی ایران است. بدانید که تم فور تحولی نوین در وردپرس فارسی است.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ارسال یک دیدگاه

برای ارسال دیدگاه، نیاز است که وارد حساب کاربری خود شوید

جدیدترین مطالب

دلیل بازپرداخت

اسکرول به بالا