آموزش yoast seo به شما کمک میکند این پلاگین قدرتمند و بسیار قدیمی وردپرس در زمینه بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو را بهتر و اصولی پیکربندی کنید. در واقع شما میتوانید با آموزش یواست سئو، بدون دانش قبلی به راحتی این افزونه سئوی وردپرس را نصب و با آن کار کنید.
سر فصلهای این مقاله:
در آموزش yoast seo بخشهای مهم و لازم برای کانفینگ این پلاگین سئو را بیان کردهایم. تنها توجه داشته باشید که در کنار افزونه یواست رایگان مخزن وردپرس، نیاز به افزونه yoast seo پریمیوم هم دارید. نسخه پریمیوم قابلیتهای اصلی مانند ریدایرکتها (تغییرمسیرها) و سایر ویژگیهای مورد نیاز را به نسخه رایگان اضافه میکند.
راهنمای نصب افزونه yoast seo
برای شروع، ابتدا باید نصب افزونه yoast seo را انجام دهید. از طریق پیشخوان وردپرس در منوی افزونهها، افزونه یواست سئو رایگان موجود در مخزن وردپرس را نصب کنید. به منوی افزونهها و زیرمنوی «افزودن افزونه تازه» بروید و در سمت چپ صفحه در باکس جستجو، عبارت yoast seo را تایپ کنید.
پس از پیدا شدن افزونه، به مانند تصویر بالا (۳) روی دکمۀ نصب کلیک کنید تا فرآیند نصب این پلاگین روی وردپرس شما آغاز شود. به همین راحتی نصب افزونه yoast seo انجام میشود. توجه داشته باشید افزونه Yoast Seo Premium نیاز به فعال بودن نسخه رایگان دارد و حتماً این نسخه را باید اول نصب کنید.
بعد از نصب افزونه yoast seo (نسخه رایگان و نسخه پریمیوم) به منوی یواست و تنظیمات آن بروید. در اینجای آموزش yoast seo به بخش کانفینگ و راه اندازی سریع پلاگین میرسیم.
توجه: نسخه پریمیوم را میتوانید از تم فور تهیه کنید و به مانند: آموزش افزونه Yoast اقدام به پیکربندی آن کنید. آدرس نسخه رایگان در مخزن وردپرس: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ است و میتوانید فایل zip افزونه را دانلود کنید در صورتی که نمیخواهید از طریق داشبورد وردپرستان، آن را نصب کنید.
آموزش yoast seo: راه اندازی سریع
بعد از نصب، در زیرمنوی «کلی» شما میتوانید اعلانها و مشکلاتی که در وب سایت دارید را اینجا مشاهده کنید. هر مشکلی که وجود داشته باشد، در همین قسمت برای شما لیست خواهد شد.
همچنین اعلانها یا همان نوتیفیکیشنها، اطلاعیههایی در زمینه عملکرد افزونه به شما میدهند. مثلاً اگر سایت ووکامرسی است، باید افزونه yoast woocommerce seo را نصب و فعال کنید.
در تب پیکربندی برای اولین بار، افزونه اجازه میدهد که برخی تنظیمهای عمومی را انجام دهید. مثلاً اطلاعاتی که نیاز است در مورد وب سایت شما به موتورهای جستجو داده شود.
این قسمت به صورت نوار زمانی (Timeline) طراحی شده و کافیست روی هر کدام از موارد (مانند نماینده سایت) کلیک کنید تا تنظیمها نمایش داده شوند. اطلاعات درخواستی را در مورد وب سایتتان را پر کنید.
در بخش پروفایلهای اجتماعی، اگر برای وب سایت خود صفحه فیسبوک، اکس (توییتر سابق) و در سایر شبکههای اجتماعی، صفحه ساختید، آدرس URL آن صفحات را وارد کنید. برای افزودن شبکه جدید، روی گزینه «یک نمایه دیگر اضافه کنید» کلیک نمایید.
مرحلۀ بعدی، تنظیمات شخصی نام دارد. در اینجا پلاگین یواست از شما میخواهد که اطلاعات سایتتان با سازندگان پلاگین به اشتراک گذاشته شود. اگر وبسایتتان تجاری (فروشگاهی) یا به هر دلیلی نمیخواهید این اطلاعات به اشتراک گذاشته شود، توصیه میکنیم روی گزینه « نه نمیخواهم» تنظیم کنید و سپس ذخیره و ادامه را بزنید.
آموزش افزونه یواست سئو: تنظیمات اصلی
این بخش از آموزش yoast seo به تنظیمات اصلی این پلاگین محبوب وردپرس رسیدیم. اینجا ما میتوانیم مهمترین و اصلیترین تنظیمهای مربوط به پلاگین را ببینیم و براساس نیاز وب سایت شخصی سازی کنیم.
در منوی Yoast SEO به زیرمنوی تنظیمات بروید تا محیط تنظیمات پلاگین ظاهر شود و به معرفی تنظیمهای مهم بپردازیم.
در محیط تنظیمات افزونه، میتوانید برخی از ویژگیهای پلاگین را فعال و غیرفعال کنید. مثلاً اگر به هوش مصنوعی نیازی ندارید آن را غیرفعال کنید.
در این بخش از آموزش افزونه یواست سئو باید بدانید که ویژگی هوش مصنوعی، نیاز به دریافت API اختصاصی از سایت سازنده است و عملاً برای کاربران داخل ایران کاربردی ندارد.
در منوی پایه سایت، امکان تنظیم نام وب سایت، نام جایگزین، شعار و نوع جداکننده در دسترس است. این اطلاعات، همان اطلاعاتی هستند که در تگ تایتل صفحات شما به موتورهای جستجو نمایش داده میشوند.
نیاز است با دقت و به درستی این قسمت را پر کنید. عنوان جداکننده مدنظرتان را هم میتوانید شخصی سازی کنید. البته در نظر داشته باشید بیشتر وبسایتهای جهان از همان جداکننده پیشفرض استفاده میکنند و نیازی به تغییر آن ندارید.
در ادامۀ همین قسمت، سایر اطلاعات دیگر، مانند تصویر بنری سایت، تنظیمهای نویسندگان و غیره قابل شخصی سازی و تغییر هستند.
سیاستهای وب سایت، مربوط به قوانین محتوایی و کپی رایت است. اگر وب سایت شما، دارای خط مشی و سیاستهای کاری متنوع (از اصول انتشار گرفته تا کپی رایت) است، کافیست ابتدا صفحات این خط مشیها را در وردپرستان بسازید و در اینجا انتخاب نمایید.
اگر سیاستهای خاصی ندارید، تنها صفحه قوانین مقررات را بعنوان «سیاست اخلاقی یا سیاست متنوع» انتخاب نمایید و ذخیره دکمۀ ذخیره تنظیمات را بزنید.
قسمت نماینده سایت را در بخش «پیکربندی برای اولین بار» در ابتدای آموزش افزونه Yoast Seo انجام دادیم. اما اگر نیاز به تغییر این اطلاعات دارید، میتوانید از اینجا مجدد تغییر دهید.
این اطلاعات در نمودار دانش گوگل بعنوان دادههای شخصی/سازمانی از وب سایت شما ذخیره میشوند.
آموزش افزونه yoast seo: تنظیمات ارتباطی سایت
این قسمت، مهمترین بخش آموزش افزونه yoast seo است! چراکه اینجا باید وب سایت خود را به موتورهای جستجو و برخی از شبکههای اجتماعی (مانند پینترست) معرفی کنید.
نحوۀ انجام این کار هم بسیار ساده است و روی لینک مشخص شده هرکدام کلیک کنید تا کد مربوط به وبسایت خودتان را دریافت و سپس در فیلد تنظیم قرار دهید.
مثلاً اگر روی لینک گزینه گوگل کلیک کنید، به سرچ کنسول هدایت میشوید و آنجا کد مربوط به وبسایتتان را دریافت و برگردید به تنظیمات یواست سئو و در فیلد مشخص شده وارد کنید.
تنظیمات صفحه خانه یا اصلی در یواست سئو
در اینجای آموزش yoast seo شما میتوانید تغییرات لازم برای نحوۀ نمایش صفحه اصلی یا همان صفحه خانگی وب سایتتان را انجام و اعمال کنید.
البته میتوانید با ویرایش برگه صفحه اصلی هم تغییراتی انجام دهید اما تغییرات اینجا به صورت سراسری و کلی خواهد بود و در صورت تغییر ندادن اطلاعات از طریق ویرایش صفحه، اطلاعات از این قسمت تنظیمات روی صفحه اصلی سایت تاثیر میگذارد.
یکی از قابلیتهای خوب افزونه Yoast امکان شخصی سازی تایتل یا همان عنوان صفحه برای نمایش در موتورهای جستجو است. میتوان براساس نیاز یا استراتژی که برای سئوی سایتتان دارید، عنوانها را بهینه کنید.
برای صفحه خانه هم شما میتوانید عنوانی تنظیم و توضیحاتی نیز را بنویسید تا به همان شکلی که میخواهید در موتورهای جستجو ظاهر و نمایش داده شود.
در ادامه اجازه دارید بنری برای نمایش صفحه خانگی برای ظاهر شدن در صفحات شبکههای اجتماعی تنظیم کنید. پلاگین در مورد اندازه بنر، شما را به خوبی راهنمایی میکند.
تنظیمهای نوشته و برگههای در یواست
خوشحالیم تا اینجای آموزش yoast seo با تم فور همراه بودید، اگر این آموزش برای شما مفید بوده، امتیاز بدهید و همچنین آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در این قسمت به معرفی تنظیمهای نوشتهها و برگهها میپردازیم.
در این قسمت میتوانید همان تنظیمهایی که برایی صفحه خانگی انجام دادید، برای نوشتهها و برگهها و سایر پست تایپها اعمال کنید. همانطور که پلاگین توضیحاتی در مورد روش نمایش نوشتهها و برگهها ارائه کرده، در صورت نیاز امکان شخصی سازی و تغییراتی در نمایش وجود دارد.
پلاگین Yoast اجازه میدهد که برای مطالب، محصولات، برگهها و غیره یک اسکیما انتخاب و تعریف کنید. به صورت کلی اسیکما یک روش نشانه گذاری برای درک بهتر از نوع صفحات توسط موتورهای جستجو است.
تنظیمات پیشفرض اسکیما برای نوشتهها و محصولات و برگهها توسط افزونه یواست سئو به درستی اعمال شده و نیازی به تغییر نیست! مگر آن که تغییرات خاصی مدنظرتان باشد.
بهینه سازی خزیدن سایت در پلاگین Yoast
از طریق بخش تنظیمات پیشرفته و منوی بهینه سازی خزیدن، میتوانید آپشنهایی برای کنترل نحوۀ خزیدن (Crawll) محتوای وب سایت توسط رباتهای موتورهای جستجو را ببینید.
افزونه Yoast امکان غیرفعالسازی یا فعال کردن ویژگیهای اضافی وردپرس را در این بخش برای وبسایتتان فراهم میسازد. مثلاً میتوانید قابلیتهایی مانند لینک کوتاه (Short Links) را حذف کنید.
لینکهای کوتاه برای نوشتهها و صفحات توسط وردپرس به صورت خودکار تولید میشوند. با اینکه قابلیت جذابی به نظر میرسد و خوانایی آسانی به URL ها فراهم میکند اما برای SEO سایت مناسب نیست و اصطلاح سئو فرندلی نیست.
چراکه اجازه میدهد همان صفحه یا مقاله شما را با دو لینک در دسترس باشد! این میتواند تاثیر منفی برای لینک اصلی مقاله شما داشته باشد و نتایج مدنظرتان در گوگل به دست نیاورید.
مسدود کردن رباتهای ناخواسته، امکان جدیدی است که به تازگی به یواست سئو اضافه شده است. شما میتوانید از دسترسی برخی از رباتها به وب سایت خود جلوگیری کنید.
به عنوان نمونه: از خزش رباتهای مربوط به هوش مصنوعی (AI) یا رباتهای تبلیغاتی گوگل جلوگیری کنید. هرچند ما توصیه میکنیم تنها در صورت آگاهی کامل اقدام به استفاده از قسمت کنید و خودسر از خزیدن رباتها جلوگیری نکنید.
موقعیتهای کنونی یا Breadcrumbs
یکی دیگر از ویژگیهای فوق العاده یواست؛ امکان شخصی موقعیتهای کنونی یا همان Breadcrumbs است. نوار مسیر راهنما را احتمالاً ابتدای صفحات، مقالهها، محصولات و غیره دیدهاید.
این مسیر راهنما یا موقعیتهای کنونی، به کاربر و موتورهای جستجو کمک میکند بداند دقیقاً کجاست؟ شما میتوانید در اینجا، تنظمهای خود را برای تغییر متنهای پیشوند، پسوند را اعمال کنید.
همچنین در انتهای تنظیمهای مسیر راهنما در یواست، میتوان این ویژگی را برای پست تایپهای مشخص فعال کرد. البته قالبهای وردپرس این امکان را پیشفرض دارند، اما در این بخش میتوانید از یواست استفاده کنید و افزونه خودکار این جایگزینی را انجام میدهد.
تنظیمهای مربوط به آرشیو در Yoast SEO
آخرین بخشی که در تنظیمات پیشرفته میخواهیم به آن پردازم، بخش بایگانیها یا همان آرشیوها است. تنظیمهایی برای کنترل نحوۀ آرشیوها در نتایج موتورهای جستجو قرار داده شده است.
در تنظیمهای آرشیو Yoast SEO امکان کنترل و مدیریت نحوۀ نمایش آرشیوها در موتورهای جستجو در دسترس است. این تنظیمها را براساس نوع وب سایت یا استراتژدی سئویی کسب و کارتان میتوانید شخصی سازی کنید.
آموزش سئو وردپرس با افزونه yoast seo: یکپارچه سازی
در بخش یکپارچه سازی Yoast میتوان یکپارچه بودن یا ادغام یواست با سایر افزونههای وردپرس را بررسی کرد. به عنوان نمونه، اگر سایت شما المنتوری باشد، به صورت خودکار یکپارچه سازی با المنتور فعال میشود.
این موضوع به این معناست که باکس یواست سئو به محیط ویرایشگر المنتور اضافه میگردد و از ویرایشگر میتوانید بهینه سازی صفحه را با راهنمای Yoast آنالیز و بررسی کنید.
در قسمت ابزارهای یواست هم چند گزینه تعبیه شده است. مثلاً میتوانید از تنظیمات یواست برونبری (خروجی) و درونریزی بگیرید و در سایتهای دیگرتان همان تنظیمات سایت فعلیتان را با یک کلیک وارد سایت دوم کنید.
آموزش افزونه yoast seo: تنظیمات ریدایرکت
در این قسمت آموزش yoast seo به محیط ریدایرکتها رسیدیم. این قسمت در نسخه رایگان یواست در دسترس نیست و تنها با نصب نسخه پریمیوم میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
همه ریدایرکتهایی که در سایتتان انجام میشود در اینجا نمایش داده خواهد شد. همچنین میتوانید به صورت دستی، خودتان یک URL را به یک URL دیگر تغییر مسیر (ریدایرکت) کنید.
پلاگین یواست از همۀ روشهای ریدایرکت پشتیبانی میکند. اما بهترین روش برای ریدایرکت صفحات، روش ۳۰۱ و ۴۱۰ است. اگر آدرس صفحهای را تغییر دادید و میخواهید بدون آسیب به سئوی سایت، ریدایرکت به خوبی انجام شود، از روش ۳۰۱ (انتقال دائم) استفاده کنید.
اما در صورتی که اگر آن صفحه را به طور کامل حذف کردید و دیگر ایجاد نخواهد شد یا صفحه دیگری متناسب با آن محتوای آن صفحه ندارید، از روش وضعیت ۴۱۰ استفاده نمایید.
در تب تنظیمات ریدایرکتهای یواست، دو تنظیم برای مدیریت این بخش وجود دارد. سریعترین روش ریدایرکت، از طریق فایل htaccess است و مطابق تصویر راهنما، روی این روش تنظیم کنید.
کار با باکس SEO افزونه یواست سئو
زمانی که صفحات، نوشته، محصولات را ویرایش میکنید؛ باکس Yoast SEO Premium در پایین صفحه قرار گرفته است. اینجا میتوانید میزان بهینه سازی صفحه را ببینید یا از وضعیت آن آگاه شوید.
در فیلد کلیدواژه کانونی، کلمه کلیدی مدنظرتان برای صفحه وارد کنید و براساس آن کلمه، شروع به بهینه سازی مقاله یا صفحهتان کنید. در هر کدام از تبها (سئو، خوانایی، اسکیما و اجتماعی) نکتههایی برای بهینه کردن بهتر صفحه وجود دارد.
در ادامۀ همین باکس، گزینه پیشنمایش را میبینید که میتوانید از نحوۀ نمایش صفحۀ خودتان در حالت موبایل و دسکتاپ در نتایج موتورهای جستجو اطلاع پیدا کنید.
همچنین میتوانید از فیلد نامک (Slug) آدرس URL صفحه را ببینید و حتی آن را تغییر دهید. سایر موارد مانند درج توضیحات برای مقاله، ویرایش عنوان سئو قابل شخصی سازی هستند.
نکتۀ کلیدی: حتماً باکس توضیحات متا را پر کنید و در توضیحات از کلمه کلیدی هم استفاده شود.
در بخش نتایج آنالیز باکس سئوی یواست، لیستی از کارها و مشکلات صفحه قرار گرفته است. براساس این توصیههای این لیست، بهینه سازهای لازم روی پست خود را انجام دهید.
توجه داشته باشید، نیازی نیست همه چراغها را سبز کنید! تنها موارد اصلی مانند: لینک داخلی، لینک خروجی (در صورت لزوم) چگالی کلمه کلیدی، طول متن را انجام دهید.
اگر از ویرایشگر کلاسیک برای ویرایش صفحات استفاده میکنید، در سمت چپ صفحه، میتوانید از وضعیت بهینهگی صفحه براساس معیارهای یواست مطلع شوید.
در تب خوانایی باکس یواست، نتایج وضعیت خوانایی پست شما لیست میشود و شما را از وضعیت SEO فنی سایتتان آگاه میکند.
در تب اسکیما، همانطور که در توضیحات ابتدای آموزش yoast seo توضیح دادیم، در صورت نیاز میتوانید اسکیمای صفحه/پست خود را تغییر دهید.
در تب اجتماعی هم سایر نکتهها و گزینهها برای بهینه سازی مقاله برای شبکههای اجتماعی وجود دارد. به انتهای آموزش سئو وردپرس با افزونه yoast seo رسیدیم و با تنظیمات مختلف این پلاگین آشنا شدیم.
جمع بندی آموزش افزونه yoast seo
در این آموزش سعی کردیم قسمتهای مهم این افزونه فوق العاده سئوی وردپرس را به بهترین شکل معرفی کنیم. با مطالعه آموزش yoast seo، اکنون میتوانید به سادگی با محیط تنظیمات و سایر قسمتهای افزونه یواست سئو کار کنید.
اگر آموزش افزونه yoast seo برای شما مفید بود، خوشحال میشویم دیدگاه خود را از طریق فرم نظرات به اشتراک بگذارید و میزان رضایتتان را با امتیاز به ما بگویید.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین رتبه ۵ / ۵. تعداد رای: ۵
همۀ تلاش مجموعهی تم فور اینه که بهترین آموزشها برای وردپرس رو به صورت کاملاً رایگان برای جامعهی وردپرس ایران تولید بکنه. امیدواریم آموزشهای ما براتون مفید واقع بشه :)