در این مقاله به آموزش پیشخوان وردپرس به صورت جامع و بهروز پرداختیم. اگر به تازگی به دنیای وردپرس ورود پیدا کردهاید، اینجا میتوانید با بخشهای مختلف داشبورد وردپرس یا همان پیشخوان وردپرس آشنا شوید. با تم فور همراه باشید.
سر فصلهای این مقاله:
پیش نیاز مطالعۀ این آموزش، نصب وردپرس و دانستن اطلاعاتی در مورد وردپرس است. اگر هنوز نمیدانید وردپرس دقیقاً چه امکانات و ویژگیهای دارد، پیشنهاد میکنیم مقالۀ وردپرس چیست را بخوانید.
پیشخوان وردپرس، مهمترین بخش وب سایتهای وردپرسی به شمار میرود، چراکه این پیشخوان محیط مدیریت سایت است. به همین جهت، همۀ بخشهای مختلف را در ادامۀ آموزش پیشخوان وردپرس معرفی کردیم.
چگونه وارد پیشخوان وردپرس شویم؟
برای پاسخ به این سؤال «چگونه وارد پیشخوان وردپرس شویم؟» کافیست به آدرس ورود پیشخوان وردپرس بروید. آدرس پیشفرض لاگین وردپرس این گونه است: mydomain.ir/wp-login.php به جای mydomain نام دامنه خود را قرار دهید و اینتر بزنید تا به صفحۀ ورود منتقل شوید.
نکته مهم: این آموزش در واقع همان نحوه ورود به پنل مدیریت سایت یا ورود به پنل مدیریت وردپرس است. در این مقاله میتوانید با نحوه ورود به پنل مدیریت سایت آشنا شوید.
در صفحۀ ورود، اطلاعات درخواستی مانند آدرس ایمیل یا نام کاربری به همراه رمز عبور را وارد کنید. دکمۀ ورود را بفشارید و اگر چک باکس مرا به خاطر بسپارید را تیک بزنید، برای دفعات بعدی (۳۰ روز) نیازی به وارد کردن مجدد این اطلاعات نیست.
پنل وردپرس چیست؟
پنل وردپرس که اغلب به عنوان «داشبورد وردپرس» شناخته میشود، رابط کاربری است که به مدیران سایت اجازه میدهد سایت خود را مدیریت و کنترل کنند. این پنل مرکزی شامل مجموعهای از ابزارها و امکانات است که به کاربران امکان میدهد محتوا را ایجاد، ویرایش و مدیریت کنند، تنظیمات سایت را تغییر دهند، افزونهها و پوستهها را نصب و مدیریت کنند و موارد دیگر.
به صورت خلاصه، منظور از پنل وردپرس همان پیشخوان وردپرس است، در این پنل شما میتوانید بخشهای مختلف سایت خود را مدیریت و کنترل کنید. پنل وردپرس مهمترین قسمت سایتهای وردپرسی است.
آموزش پیشخوان وردپرس
پس از وارد شدن یا در اصطلاح لاگین کردن، با صفحۀ اصلی پیشخوان مواجه میشوید. در اینجا میانبرهایی برای دسترسی به سایر بخشهای مدیریتی وجود دارد. مثلاً اضافه کردن یک برگه یا نوشتۀ جدید، از جمله این میانبرها هستند.
ستون دسترسی پیشخوان وردپرس
در سمت راست صفحه، ستونی با پس زمینه مشکی میبینید که شامل منوهایی مانند نوشتهها، رسانه، برگهها، دیدگاهها و غیره است. اینجا ابزار کنترلی وردپرس شماست و ستون بسیار مهمی است.
مخفی کردن بنر خوش آمدید وردپرس
برای مخفی کردن بنر خوش آمدید وردپرس به سمت چپ صفحه دقت نمایید و سپس روی گزینۀ ضربدر یا لغو کلیک کنید. همچنین شما میتوانید با کلیک روی دکمۀ تنظیمات صفحه؛ گزینههایی را در همین صفحۀ اصلی پیشخوان وردپرس مخفی کنید.
حذف و انتقال المانهای صفحۀ پیشخوان
باکسهایی که در داشبورد وردپرس میبینید را از بخش تنظیمات صفحه قابل مخفی سازی هستند. مانند باکس فعالیتها، پیشنویسها، خوش آمدید و سایر موارد.
چنانچه میخواهید این باکسهای آماری و دسترسی سریع را جابجا کنید، کافیست باکس موردنظر را با ماوس بگیرید و به سمتی میخواهید بکشید و رها کنید. به تصاویری که قرار دادیم توجه کنید.
آشنایی با منوهای محیط پیشخوان
همانطور که در ابتدا گفتیم، ستون دسترسی شامل موارد یا منوهایی هستند. با این منوها میتوانید به قسمتهای مختلف مدیریتی سایت بروید و کارها یا فعالیتهای گوناگونی انجام دهید. با ادامۀ آموزش پیشخوان وردپرس همراه باشید.
منوی بهروز رسانیهای داشبورد وردپرس
اگر بهروز رسانی یا همان آپدیت برای خود وردپرس منتشر شود، با مراجعه به این صفحه امکان آپدیت کردن دستی (یعنی با نظارت و کنترل خودتان) در دسترس است. ضمناً از همین صفحه، میتوانید افزونه و قالبهایی که نصب کردید را آپدیت کنید.
منوی نوشتهها در پیشخوان
از منوی نوشتهها میتوانید لیست نوشتهها یا همان مطالبی که در سایت منتشر کردید را مشاهده و مدیریت کنید. اینجا میتوان آنها را ویرایش یا حذف کرد یا یک نوشتۀ جدید به سایت اضافه کرد.
منوی کتابخانۀ رسانه
در منوی کتابخانۀ رسانه، فایلهای سایت مانند عکسها، ویدیوها قابل مشاهده و مدیریت کنید. همچنین از طریق همین منو یا با رفتن به منوی افزودن پروندۀ رسانۀ جدید میتوان یک فایل جدید آپلود نمود.
منوی برگهها یا صفحهها
اگر میخواهید یک صفحه جدید به سایت خود اضافه کنید، باید از اینجا اقدام کنید. صفحه با نوشته متفاوت است! مثلاً صفحۀ تماس باما، صفحۀ درباره ما و سایر صفحهها از این قسمت باید ایجاد شوند.
منوی دیدگاهها یا نظرات
هر دیدگاه یا نظری برای نوشتهها، محصولات سایت شما توسط کاربران ثبت میشود، از این منو قابل نظارت هستند. آنها را میتوانید حذف، ویرایش یا تایید کنید. در بالای این صفحه نواری وجود دارد که میشود نظرات را براساس وضعیتهای خاص فیلتر کرد.
منوی نمایش یا ظاهر سایت
یکی از مهمترین بخشهای پشخوان که در اینجای آموزش پیشخوان وردپرس به آن رسیدیم، همین منوی نمایش است. اینجا محیط قالب سایت است، در واقع میتوانید قالبی به سایت اضافه، فعال یا غیرفعال کنید.
حالت طراحی جدید در وردپرس ۶.۰ به بالا
در نسخههای جدید وردپرس، اگر از قالبهای پیشفرض خود وردپرس استفاده کنید (که ساده هستند) به جای زیرمنوی شخصی سازی یا سفارشی سازی در منوی ظاهر، با زیرمنوی ویرایشگر مواجه خواهید شد. ضمناً زیرمنوی ویرایشگر پرونده پوسته و افزونه به منوی ابزارها میرود.
اگر از قالبهای پیشفرض وردپرس استفاده نکنید، منوی نمایش مانند تصویر بالا خواهد بود.
منوی افزونههای وب سایت
منوی افزونهها، مهمترین و کاربردیترین بخش پیشخوان وردپرس است! چراکه به دفعات زیاد به این قسمت خواهید آمد تا یک افزونه جدید را اضافه و فعال کنید یا افزونه مدنظرتان را غیرفعال نمایید.
در بالای منوی افزونهها، دکمۀ افزودن افزونه تازه دیده میشود. روی آن کلیک کنید تا به صفحۀ مخزن وردپرس داخلی سایت خود هدایت شود.
در این صفحه، میتوانید افزونههای رایگان مخزن وردپرس را ببینید و هرکدام که را نیاز دارید را نصب و فعال کنید.
همچنین اگر افزونه وردپرسی را خریداری کردید یا از جایی خارج از مخزن وردپرس دانلود کنید، کافیست فایل zip آن را در قسمت بارگذاری افزونه آپلود نمایید.
منوی مدیریت کاربران سایت
در این صفحه، تمام کاربرانی که در سایت شما ثبت نام کردند در قالب یک لیست نمایش داده میشود. اگر روی هرکدام کلیک کنید، میتوانید جزئیات هر کاربر را ببینید یا اطلاعات آن ویرایش کنید.
در صورتی میخواهید به صورت دستی (یعنی توسط خودتان) یک کاربر جدید اضافه کنید، در زیرمنوی افزودن کاربر تازه، این امکان برای مدیریت فراهم است.
در زیرمنوی شناسنامه هم، اطلاعات حساب شما (مدیر سایت) قرار گرفته و امکان بررسی و تغییر اطلاعات هم وجود دارد و در دسترس است.
منوی ابزارهای پیشخوان وردپرس
خوشحال هستیم تا اینجای آموزش پیشخوان وردپرس با وب سایت تم فور همراه بودید. به منوی ابزارها رسیدیم، ابزارهای کاربردی در این قسمت قرار گرفته است. با بررسی آنها، بیشتر با این محیط آشنا میشوید.
منوی وضعیت سلامت سایت
وضعیت سلامت وردپرس بخش مهمی است، چراکه ما میتوانید از وضعیت سایت وردپرسی خود (از نظر عملکرد، نیازمندیهای هاست و سرور) آگاه شویم.
در همین قسمت (منوی وضعیت سلامت) میتوانید نسخه PHP هاست و سایر اطلاعات مربوط به سرور و وردپرس خود را ببینید.
منوی ابزارکها یا ویجتها
منوی ابزارکها، برای اضافه کردن و مدیریت ابزارکهای موجود در صفحه است. مثلاً در پایین صفحه، در سمت راست و چپ صفحه میتوانید یک بلوک/بخش برای نمایش اطلاعاتی مانند مطالب جدید، دیدگاهها بگذارید.
البته ناگفته نماند، بعدها با صفحه سازهای وردپرس آشنا شوید، قسمت ابزارکها ممکن است کاربردش را از دست بدهد و تمام طراحی سایت خودتان را با صفحه ساز انجام دهید.
منوی مدیریت فهرستها
در این صفحه، امکان اضافه کردن منو به سایت در دسترس مدیر است. شما به عنوان مدیر میتوانید یک منو به سایت خود به همراه زیر منوهای مختلف اضافه کنید.
تنظیمات سایت در پیشخوان وردپرس
در این قسمت از آموزش پیشخوان وردپرس به تنظیمات سایت رسیدید. در این صفحه، در ابتدای راه اندازی سایت نیاز است تنظیماتی را انجام دهید. مثلاً نام سایت خود را درج کنید، توضیحی کوتاه در مورد آن بنویسید (کمتر از ۷۰ کلمه) و سایر تنظیمهای دیگر سایت در همین بخش است.
اگر نیاز است کاربران بتوانند در سایت شما عضو شوند یا ثبت نام را مجاز کنید، گزینۀ عضویت را باید در همین صفحه تیک بزنید و تنظیمات را ذخیره کنید.
تنظیمات نوشتن داشبورد وردپرس
مدیریت سایت میتواند در تنظیمات نوشتن داشبورد وردپرس، دستۀ پیشفرض نوشتهها را مشخص کنید یا ساختار پیشفرض نوشته را انتخاب کنید. نیازی انجام تغییر این بخش نیست، مگر نیاز داشته باشید.
تنظیمات خواندن در داشبورد وردپرس
صفحۀ تنظیمات خواندن، بخش مهمی در مقالۀ آموزش پیشخوان وردپرس به شمار میرود. زیرا در این صفحه امکان تنظیم صفحۀ خانه یا صفحۀ اصلی سایت وجود دارد. میتوان صفحۀ اصلی سایت را مشخص کرد یا تعداد نوشتهها برای نمایش در صفحۀ وبلاگ را تعیین کرد.
تنظیمات رسانه وردپرس
هنگامی که یک تصویر – عکس را در سایت خود آپلود کنید، وردپرس آن را برش میدهد و نسخههایی از همان تصویر را با اندازههای مختلف میسازد. بهتر است گزینۀ بریدن تصاویر بندانگشتی را غیرفعال کنید.
به صورت کلی، اگر قبل از آپلود تصویر، آن را در فتوشاپ به اندازه مناسب تغییر دهید بهتر و اصولی است تا اینکه اجازه دهید وردپرس از همان تصویر چندین نسخه بسازد. در نتیجۀ فضای هاست را سریعتر پر شود.
تنظیمات پیوندهای یکتای وردپرس
شما میتوانید در اینجا، ساختار نوشتهها، برگهها و محصولات سایت را در URL تعیین کنید. بهتر است گزینۀ ساختار پیوندها را روی «نام نوشته» قرار دهید.
از ساختار ساده یا همان به صورت پارامتری (مثلاً ?p=123) استفاده نکنید! این ساختار از نظر SEO هم مناسب نیست و هم برخی از قالب و افزونهها با این ساختار سازگار نیستند.
نوار مدیریت پیشخوان وردپرس
در انتها، اگر به بالای پیشخوان وردپرستان توجه کنید، یک نوار مدیریت میبینید. ماوس را روی آیکون تازه قرار دهید تا منوهای دسترسی سریع ظاهر شوند. اگر روی هرکدام کلیک کنید، سریع به محیط ایجاد آن هدایت میشوید.
مثلاً اگر روی گزینۀ نوشته کلیک کنید، به محیط ویرایشگر نوشته برای ایجاد – ساخت یک نوشته میروید.
محیط سفارشی سازی سایت
این مورد در زیر منوی نمایش قرار دارد اما با مشاهده صفحات سایت در منوی مدیریت هم میتوانید گزینۀ سفارشی سازی را ببینید.
در محیط سفارشی سازی، میتوان بخشهای مختلف سایت را شخصی سازی کرد. مثلاً لوگو باید سایت و سایر گزینهها را به دلخواه تنظیم و سفارشی کرد.
جمع بندی آموزش پیشخوان وردپرس
امیدواریم این آموزش جامع پیشخوان وردپرس براتون مفیده بوده باشه و توانسته باشید با بخشهای مختلف داشبورد وردپرس آشنا شوید.
نظر شما در مورد آموزش پیشخوان وردپرس چیست؟ خوشحال میشویم که نظر خود را ثبت کنید یا یک امتیاز به این مقاله بدهید. موفق باشید.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین رتبه ۵ / ۵. تعداد رای: ۵
همۀ تلاش مجموعهی تم فور اینه که بهترین آموزشها برای وردپرس رو به صورت کاملاً رایگان برای جامعهی وردپرس ایران تولید بکنه. امیدواریم آموزشهای ما براتون مفید واقع بشه :)