افزایش سرعت المنتور یکی از مسائل بسیار مهم برای بهینه کردن سایتهایی است که با این صفحه ساز محبوب ساخته شدهاند. در این آموزش المنتور با راهکارهای تجربی و عملی برای بهبود و افزایش سرعت افزونه المنتور آشنا میشوید. با تم فور تا انتهای این آموزش همراه باشید.
سر فصلهای این مقاله:
بدون نصب افزونه خاصی یا تغییراتی در کدنویسی، با انجام این تنظیمات در خود محیط المنتور، میتوانید به طور چشمگیر، سرعت المنتور را افزایش دهید. این نکات را دقیقاً مانند توضیحات موجود در مقاله آموزش افزایش سرعت المنتور انجام دهید. سپس کش سایت را پاک کنید و از طریق ابزارهایی مانند Pagespeed.dev مجدد وضعیت سایت را تست کنید.
دلایل کاهش سرعت المنتور چیست؟
به طور کلی، صفحه سازها به صورت کامل بهینه نیستند. حتماً پس از طراحی سایت یا در هنگام انجام طراحی، باید نکات بهینه سازی را رعایت کنید. موارد زیر عموماً باعث کاهش سرعت المنتور میشود:
- فایلهای css/js استفاده نشده در صفحه
- عدم استفاده از افزونه کش و بهینه سازی
- پایین بودن نسخه وردپرس، المنتور و PHP
- فونت آیکونها و استفاده بیش از حد از آنها
- استفاده از چندین ورژن فونت
در ادامه به راهکارهای حل کاهش سرعت المنتور نیز میپردازیم که در نتیجه موجب افزایش سرعت سایت المنتوری میشود.
از لود فونتهای گوگل جلوگیری کنید
در سایتهای ایرانی، بدون شک لود فونتهای گوگل هیچگونه کاربردی ندارد. چراکه از فونتهای فارسی استفاده میکنیم و آپشن فونتهای گوگل جز کند کردن سرعت، ثمری برای سایت ندارد.
به محیط تنظیمات المنتور بروید و گزینه فونتهای گوگل را روی حالت غیرفعال قرار دهید. با این کار، فونتهای گوگل به لیست فونتهای ویرایشگر المنتور اضافه نمیشوند و از لود فایلهای css آن نیز جلوگیری میشود.
بعد از غیرفعال کردن فونتهای گوگل، اگر از کتابخانه آیکون fontawesome 4 استفاده نمیکنید، حتماً این گزینه را هم روی غیرفعال قرار دهید. این کتابخانه منسوخ شده و نسخههای جدید المنتور از نسخه ۵ این کتابخانه استفاده میکند.
همچنین تگ Generator را هم روی غیرفعال تنظیم کنید. این گزینه روی افزایش سرعت المنتور تاثیر ندارد. اما اگر فعال باشد، تگ مشخصات المنتور به سورس پیج سایت اضافه میشود. هکرها به راحتی میتوانند متوجه شوند که دقیقاً از چه نسخهای از المنتور استفاده میکنید.
تنظیمهای تب کارایی برای افزایش سرعت المنتور
در تب تنظیمهای کارایی در همان تنظیمات المنتور، چک کنید گزینه پرنیت CSS روی حالت فایل خارجی باشد. خود توسعه دهندگان المنتور توصیه میکنند که از حالت فایل خارجی استفاده کنید.
فعالسازی گزینه بارگذاری تصویر بهینه شده زمانی کاربرد دارد که افزونه کش سایت شما، از نظر لیزی لود و بهینه سازی تصاویر به درستی عمل نکند. برخی از افزونههای کش قابلیتی به نام بهینه سازی تصویر LCP دارند.
بهینه سازی LCP یعنی بالاترین تصویر یا اولین تصویر بزرگی که در سایت ظاهر میشود. اگر افزونه کش شما این قابلیت را ندارد، میتوانید این آپشن را فعال کنید و نتیجه را بررسی کنید.
گزینه بارگذاری گوتنبرگ بهینه شده، روی حالت فعال بذارید تا فایلهای CSS/JS گوتنبرگ که استفاده نشده، حذف شوند. زمانی که از المنتور استفاده میکنید، نیازی به گوتنبرگ ندارید و بهتره این صفحه ساز داخلی وردپرس را غیرفعال کنید.
در اینجای مقاله افزایش سرعت المنتور، به گزینه لیزی لود تصاویر پس زمینه رسیدیم. این آپشن هم بستگی به این دارد، افزونه کش شما، ویژگی لیزی لود عکس پس زمینه دارد یا خیر؟ افزونه wp rocket و برخی از افزونههای دیگر کش، این ویژگی را دارند.
فعالسازی این گزینه در المنتور یا افزونههای کش، زمانی کاربردی است که با صفحه ساز المنتور، برای بلوکها یا بخشهای مختلف از تصویر برای پس زمینه استفاده کرده باشید. اگر از چنین طراحی استفاده نکردید، این آپشن را غیرفعال کنید.
تنظیمهای بهینه سازی در تب ویژگیها
در این تب هم، تنظیمهایی برای بهینه کردن و افزایش سرعت المنتور در دسترس است. اما برخی از آنها در حالت بتا هستند و ممکنه به درستی عمل نکنند. پس از معرفی آنها صرف نظر کردیم و تنها به تنظیمهای پایدار و تست شده میپردازیم.
گزینه آیکونهای فونت درون خطی، حتماً روی حالت فعال سازی بگذارید. بدون شک فعالسازی این آپشن، به طور چشمگیری باعث افزایش سرعت المنتور و سایت شما میشود. این آپشن روی بهبود معیار LCP تاثیر بسزایی دارد.
بجای سکشن از flexbox المنتور استفاده کنید
المنتور برای ساخت صفحات از دو روش پشتیبانی میکند. روش قدیمی، طراحی صفحات با حالت سکشن است. اما در ورژنهای جدید از طراحی کانتینر یا فلکس باکس هم پشتیبانی میکند.
طراحی فلکس باکس به طور کلی بهینهتر از طراحی سکشن است. اما اگر صفحات زیادی را با حالت سکشن طراحی کردهاید، میتوانید این گزینه را فعال نکنید و نادیده بگیرید.
چرا؟ صفحات سایتهایی که با سکشن طراحی شده، زمانی که حالت فلکس باکس فعال شود، برای دیدن نتایج و عملکرد این طراحی، باید تک تک صفحات سکشن را تبدیل به فلکس باکس کنید. این کار کاملاً دستی است و برای هرکدام از این صفحات، این اقدام تبدیل را باید انجام دهید.
با مدیریت المنت، ویجتهای اضافی را غیرفعال کنید
صفحه ساز المنتور، یکی ویژگی فوق العاده نسبت به سایر صفحه سازهای وردپرس دارد. ویژگی مدیریت المنت، به شما کمک میکند، ویجتها یا عناصری که به آن نیاز ندارید را غیرفعال کنید. البته این فقط برای ویجتهای المنتور نیست.
بلکه شما میتوانید عناصر سایر افزونه های المنتور را نیز غیرفعال کنید. فقط عناصری که به آنها در طراحی صفحات نیاز ندارید یا به کار نبردید، غیرفعال کنید. دو دکمه فیلتر در بالای صفحه مدیریت المنت وجود دارد.
دکمه اسکن استفاده از عنصر، کمک میکند سریع متوجه بشوید از کدام عناصر یا ویجتها در سایت استفاده کردید. و آنهایی که استفاده نکردید را غیرفعال نمایید.
قالبهای سبک و سریع برای المنتور
در برخی موارد، ممکنه تنظیمهای بالا برای افزایش سرعت المنتور را هم انجام دادید اما نتیجه مطلوب نگرفتید. قالب تاثیر مهمی روی لود سایت دارد. اگر کاملاً به المنتور مسلط هستید و هر امکان یا قابلیتی را میتوانید با آن به سایت اضافه کنید، بهتره از یک قالب المنتور استفاده کنید.
مثلاً قالب آسترا پرو، قالب GeneratePress، قالب Hello Elementor و سایر قالبهایی که مختص المنتور ساخته شدهاند.
تاثیر هاست برای افزایش سرعت سایت المنتوری
نوع هاستی که استفاده میکنید بسیار مهم است. در زمان خرید هاست، حتماً به پشتیبان یا شرکت هاستینگ، در مورد المنتوری بودن سایت خود بگویید. هاستهای اشتراکی معمولی و ضعیف، به هیچ وجه پاسخگوی ووکامرس و المنتور نیستند و کندی شدیدی را تجربه میکند حتی اگر تنظیمهایی که در اینجا یعنی آموزش افزایش سرعت المنتور به آنها اشاره شد انجام داده باشید.
صفحایت سایت را شلوغ و پیچیده نکنید!
تا جایی که امکان دارد از پیچیده کردن و شلوغ کردن صفحههای سایتتان جلوگیری کنید. اضافه کردن سکشنها و کانتینرهای متعدد، موجب افزایش DOM صفحه میشود و همین مسئله تا حدودی روی کندن شدن لود صفحه موثر است. یادتان باشد زیبایی در شلوغ کردن سایت نیست، بلکه در سادگی و مفید بودن برای کاربر است.
از فرمت تصویر مناسب برای عکسها استفاده کنید
دوره استفاده از فرمتهایی مانند PNG, JPG برای استفاده در سایتها به پایان رسیدهاست. اگر میخواهید سایت المنتوری سریعتری داشته باشید، از فرمت WebP یا فرمت Avif استفاده کنید. این دو فرمت با حفظ کیفیت تصاویر، باعث لود شدن سریع صفحه نیز میشوند.
از PHP 7 و پایینتر برای سایت وردپرسی استفاده نکنید
یکی از دلایل دیگر که موجب کاهش سرعت المنتور میشود، استفاده از نسخه PHP قدیمی است. به شدت توصیه میکنیم از PHP 8 به بالا استفاده کنید. نسخه PHP تا ۳۰٪ میتواند موجب افزایش سرعت سایت المنتوری شود. اگر از ورژن PHP سایتتان اطلاع ندارید، از پشتیبان هاستینگ در این مورد سؤال کنید.
فونت کمتر، سرعت لود بهتر و بیشتر
باید بدانید هرچه از فونت بیشتری (چه آیکون چه فونت متن) استفاده کنید، سرعت لود سایت به طور محسوسی کاهش پیدا میکند. استفاده از چندین ورژن برای یک فونت، بدترین اشتباه در طراحی سایت است. بهتره از یک فونت و نهایت یک نسخه از همان فونت استفاده کنید.
جمع بندی آموزش افزایش سرعت المنتور
در این مقاله، سعی کردیم نکات کلیدی و مهم و کاملاً تجربی برای افزایش سرعت سایت المنتوری را توضیح دهیم. با رعایت این نکات، بدون شک سرعت المنتور و لود صفحات سایتتان افزایش پیدا میکند. امیدواریم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان و همراهان تم فور قرار گرفته باشد. سلامت و موفق باشید.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین رتبه ۵ / ۵. تعداد رای: ۳
همۀ تلاش مجموعهی تم فور اینه که بهترین آموزشها برای وردپرس رو به صورت کاملاً رایگان برای جامعهی وردپرس ایران تولید بکنه. امیدواریم آموزشهای ما براتون مفید واقع بشه :)