در قسمت اول که مربوط به نصب و راه اندازی قالب آسترا پرو بود. فرآیند نصب قالب Astra را یاد گرفتیم.
در این قسمت قالب آسترا پرو، میخواهیم سراغ تنظیمات قالب و بخشهای مختلف آن برویم. همچنین شخصیسازی بیشتر المانها و بلوکها را نشان میدهیم.
هیچ تنظیمی در آسترا پرو پیچیده نیست
از نکات خیلی مثبت قالب آسترا پرو، ساده و روان بودن آن است. هیچ چیزی در این قالب پیچیده نیست.
همین مورد باعث محبوب شدن آسترا شده است. در حال حاضر بیش از ۱ میلیون نفر از آن در سرتاسر دنیا استفاده میکنند. این آمار و ارقام درعین حال شگفت انگیز و گواهی اعتماد به آن است.

تایپوگرافی و انتخاب فونتهای فارسی
یکی از کارهای جذاب در طراحی وبسایت، گرافیک و استایل آن است. در قالب آسترا پرو، امکان تغییر و انتخاب فونتها در بخش تایپوگرافی وجود دارد. در نسخه فارسی، لیست فونتهای فارسی نیز به این قالب محبوب اضافه شدهاست. برای انتخاب فونتها باید به قسمت تایپوگرافی برویم.
به پیشخوان وردپرس، منوی نمایش، تنظیمات قالب آسترا میرویم. در این صفحه، روی گزینه شخصیسازی فونتها کلیک میکنیم تا به صفحه جدیدی منتقل شویم.

در صفحه زیر، میتوانیم نوع فونت فارسی مدنظر خود را انتخاب کنیم. نیاز است برای هر بخش، فونت را انتخاب کنید. فونت عنوانها (Heading) یا فونت H1 – H6 همگی باید از نوع بولد باشند. این اصول نوشتاری است که فونت عناوین ضخیم و پررنگتر باشند.

استایل، چیدمان و رنگبندیها
در بخش رنگبندیها میتوانیم رنگ نوشتهها، لینکها و به طور کل پالتی برای ظاهر رنگی قالب انتخاب کنیم. همچنین در این بخش میتوان پس زمینه سایت و پس زمینه محتوا را نیز تغییر داد. این آپشن از موارد کاربری در طراحی سایت با پوسته آسترا است.



هدرساز حرفهای با ویژگیهای کاربردی
قالب آسترا پرو در هسته خود، هدر ساز (Header Builder) را قرار داده است. این گزینه عالی است. حتی اگر نخواهید با المنتور هدر بسازید، با همین هدرساز جمعوجورترین هدرها را خواهید ساخت. در همان بخش شخصیسازی به قسمت هدرساز بروید تا تنظیمات هدر نمایش داده شود.

میتوانید المانها و ویجتهایی که به هدر اضافه کردهاید با ماوس ترتیب آنها را تغییر دهید. یا اینکه با کلیک روی علامت بعلاوه (+) مورد جدیدی اضافه کنید. با استفاده از ماوس و گرفتن المان هدر و رهاکردن، آن را هرجایی که از هدر دوست دارید قرار بدهید.




ساخت فوتر برای سایت بدون المنتور
در کنار هدر ساز آسترا، فوتر ساز این قالب هم شگفت انگیز است. میتوان به مانند هدر ساز، در فوترساز نیز المان اضافه کرد یا چیدمان فوتر را به دلخواه تغییر داد. استفاده از محتوای HTML از مزیتهای خوب هدرساز و فوترساز قالب Astra Pro است.

تنظیم و تغییر قالب صفحهها با تنظیمات صفحه آسترا
هنگامی که یک صفحه را به صورت پیشفرض از پیشخوان وردپرس ویرایش کنید. در بالا سمت چپ صفحه آیکون آسترا را میتوانیم ببینیم. زمانی که روی این آیکون کلیک کنیم، امکان تغییر ظاهر آن صفحه را خواهیم داشت. مواردی مانند غیرفعال کردن هدر، فوتر، سایدبار، عنوان و غیره از ویژگیهای این آپشن کاربردی آسترا است.

این قسمت از آموزش هم به پایان رسید و بیشتر آپشنهای شخصیسازی را باهم مرور کردیم. فهمیدیم که آسترا پیچیدگی ندارد، با دانش ابتدایی المنتور میتوان وبسایتهای حرفهای ساخت. برای داشتن یک وبسایت خوب، نیازی نیست که به دنبال قالبهای پرامکانات باشید. عملکرد، سرعت، سئوی ساختاری اولویت بیشتری نسبت به امکانات دارند.
قالب زیبای آسترا هم همۀ این ویژگیها را دارد و طراحی وبسایت با آن لذت بخش خواهد بود.